EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Vinarija Milosavljević Trstenik

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Vinarija Milosavljević Trstenik

U selu Bučju, na desnoj obali Zapadne Morave, na blago zatalasanim brežuljcima gde se vinova loza gajila još od starih Rimljana, prostiru se vinogradi porodice Milosavljević. Svojom lepotom i načinom uzgoja, plene pažnju posetilaca i prolaznika.

Milosavljevići su porodičnu tradiciju u proizvodnji grožđa i vina, staru preko pet generacija, obnovili, osavremenili i unapredili. Milomir je pre 30 godina napustio rodno Bučje i tu više generacija staru porodičnu tradiciju počeo da nadograđuje u vinariji „Rebbaugenossenschaft Spiez“ u Švajcarskom kantonu Bern. Tu se sreo sa nemačkom preciznošću i francuskom prefinenošću i onda stečeno znanje i bogato iskustvo preneo na sina Dragana. Opet je loza Milosavljevića nikla u porodičnom vinogradu i podmlađena nastavila dalje ono što su pređašne generacije započele. Milomirov sin Dragan danas stoji ispred četiri hektara svetskih visoko kvalitetnih sorti: Sovinjona belog, Kabernea, Merloa i Širaza, ali i domaćih sorti Tamnjanike i Prokupca.

Vinogradi su zatravljen i, ne kopaju se. Ne koriste se veštačka đubriva a upotreba sredstava za prskanje svedena je na minimum. Prinos je kontrolisan, redukovan. Višak roda i lišća se uklanja pred zrenje i sve je podređeno klalitetu. Njegovo ime i prezime garantuje vrhunski kvalitet. Autohtone sorte Tamnjanike i Prokupca koje su vekovima krasile Bučke vinograde i uspešno se održale u ovim krajevima se sada gaje na sve većim površinama. Tako je „Vinarija Milosavljević“ uspela da stvori nešto jedinstveno i specifično u svetu vina, brend „Vila Vina“, vrhunska i kvalitetna vina nastala i usavršena u spoju najboljih vinarskih tradicija i savremene tehnologije, što je i bila namera porodice Milosavljević.

Naša vina:

Vinarija Milosavljević Trstenik

Postavi komentar