EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Bvnara Murtenica – Idealno mesto za odmor – Zlatar

0 / 5
Uporedi Štampaj

Bvnara Murtenica – Idealno mesto za odmor – Zlatar

Bvnara Murtenica se nalazi u mestu Negbina, na pola puta između Zlatibora i Zlatara. Izgrađena po uzoru na nekadašnji čobanski kućer, nalazi se u podnožju Murtenice, na periferiji zaseoka Perišići. Tihuje u nesvakidašnjem šumskom miru, okružena stogodišnjim crnim borovima. Ambijent je idealan za odmor bez buke i gužve, kojih su prepuni veliki turistički centri.

 

 

Pravi je izbor za sve koji žele istinski spokoj bez nemira modernog života. Užitak je druženje sa planinskim cvećem, pašnjacima, drvećem i pticama. U neposrednom okruženju brvnare nalaze se tereni koji su u zimskom periodu pogodni za sankanje i skijanje na način kako su to nekada radila seoska deca, bez instruktora i ski-liftova. Planinska kuća, brvnara, udaljena je svega 1 kilometar od mesta Tavnik, odnosno od magistralnog puta. Na desetak minuta hoda od objekta nalazi se odlično snabdevena prodavnica prehrambenih proizvoda.

Brvnara se iznajmljuje kao celina i ima dve velike prostorije uz predsoblje, kuhinju i kupatilo. Raspolaže sa tri ležaja raspoređena u dva zasebna prostora, uz još jedan pomoćni ležaj.

 

 

 

Na svega par stotina metara od brvnare miruje jezero rođeno u bivšem rudniku, mesto nesvakidašnjih doživljaja i izvorište fantazija. Voda u jezeru je čista i u letnjim mesecima idealna za kupanje.

 

Sa obilaskom Murtenice kao autentične prašume ne mogu se porediti posete drugim planinama. Možete susresti jeremičak, bukvu, crni bor, jelu – pa birajte društvo! Ko poznaje šumsko bilje i lekovite travke naći će dovoljno prijatelja na obrocima ove divljine (objašnjenje značenja reči divljina – „diviti se, ostati zabezeknut“).

Ako želite da poklonite telu priliku na predah od parizera, pašteta, viršli i majoneza, tokom druženja sa seljacima probajte ukuse ljute rakije, tvdog sira ili kajmaka. Možda neka seljanka pripremi i pitu savijaču.

 

 

Mesto na kome je planinska kuća udaljeno je dvadesetak kilometara od Nove Varoši, odnosno planine Zlatar i isto toliko od centra Zlatibora. Na osam kilometara udaljenosti nalazi se Zlatarsko jezero. Sa kratkotrajnom vožnjom automobilom možete posetiti kanjon reke Uvac sa staništem beloglavog supa, a na istom putu je i Manastir Dubnica. U realitvno bliskoj okolini nalaze se i drugi verski objekti, među kojima i crkve brvnare u Peti i Dobroselici i Manastir Mileševa.

Zainteresovanim gostima na raspolaganju su besplatni stručni saveti lekara specijaliste.

Plaćanje može i vaučerima.

 CENA IZNAJMLJIVANJA:

    – 25 eura dnevno – ceo objekat, za boravak do tri odrasle osobe ili dve odrasle osobe i dvoje dece;

    – 35 eura dnevno – ceo objekat, za boravak četiri odrasle osobe ili dve odrasle osobe i troje dece ili tri odrasle osobe i jednog deteta.

  • Osoba Radojica Perišić
  • Adresa Vionik 124, 31320, Nova Varoš

Postavi komentar