EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Ekološko seosko domaćinstvo i konjički klub GLOGOVAC

5.00 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Ekološko seosko domaćinstvo i konjički klub GLOGOVAC

U oazi mira, u srcu Šumadije nalazi se selo Kamenica. Selo je smešteno između planine Rudnik i rečica Kamenice i Gruže. Ušuškano u moru zelenila, livada i šuma nalazi se zaseok Glogovac po kome je naš turističko-rekreativni kompleks dobio ime. Glogovac je jasna asocijacija na višegodišnji grm glog sa prelepim mirisnim cvetovima i lekovitim plodovima, ali vrlo trnovitim granama.​Na preuređenom seoskom domaćinstvu sa objektima građenim isključivo ekološkim materijalima, na plodnoj gružanskoj zemlji pružamo usluge aktivnog turizma, iznajmljivanje bicikla/kvada, ekološki zdravu hranu, atmosferu punu mira i relaksacije, masaže, saunu na drva…

 SMEŠTAJ

Imamo ukupno 9 Kreveta, jednu peć na drva, grealice, ventilatori, klimu, tv i dvd player, druztvene igre, razne knjige, satovi za budjenje, I radio/cd/mpv/usb-player.

Dve duplokrevetne sobe, sobu u potkrovlju. Dodatno, u dnevnoj sobi, imamo dva odvojena kreveta. Imamo jedno kupatilo, dobro opremljenu kuhinju (plus toster, mixer, mulitmixer, sokovnik,..) gde naši gosti po želji imaju mogućnost da sve sami sebi pripremaju, i prostoriju za ručavanje i boravak.

Izvorska voda iz bunara je sprovedena direktno u kuću i vani na česmi i izuzetnog je kvaliteta za piće.

Vazduh je čist, u blizini nema niko da prska bilo koje pesticidi po livadama, i nema zvučnih zagađenja, vec vlada mir i tišina.

U nadogradnji konaka nam je jedna sauna na drva koja pruža 3 ležaja, odn. 8-9 mesta za sedanje.

Kuća je građena na temeljima vajata i prilagođena dimenzijama nekadašnje Šumadijske arhitekture. Pokušali smo spasiti svaki detalj te, preko 100 godina stare kuće, konaka i uklopiti našu kreativnost, šarm, duhovnost, mogućnosti… U svakom slučaju gradili smo je kao za sebe i nismo štedili ni na najmanjem detalju. Kreveti su izgrađeni od punog drveta i sav nameštaj kao i cela kuća je zaštićena voskom i uljem. Posteljina, dušeci kao i sve ostalo što nismo mogli napraviti, naručeni su od malih Srpskih proizvođača, opet u vidu da bude od zdravog materijala..

  • Adresa Selo Kamenica, Glogovac bb, Bare 34205, Kragujevac.
    Srbija
    www.anukaj22.wixsite.com/jahanje-u-srbiji

Postavi komentar