EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

TerraWay – Uredjivanje javnih površina

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

TerraWay – Uredjivanje javnih površina

TerraWay je ekološko i estetično rešenje za oblaganje javnih površina. Izrađuje se mešanjem fino granulisanog kamena kao agregata i veštačke smole kao vezivnog materijala. Koristi se kao alternativa betonu i asfaltu. TerraWay površina se može uračunati u zelenu površinu građevinske parcele. TerraWay površina je tvrda, neklizajuća, trpi opterećenje i vremenske uslove. Može se primeniti u prirodnim okruženjima, utapa se u okolinu, svojom prirodnom bojom kamena pruža elegantnu monolitnost. Jednostavno se održava i čisti. Ugrađuje se u kratkom roku sa garancijom na dve godine. Njegova namena je širokog spektra, od parkova i gradskih ukrasnih trgova, preko sportskih terena, bazena, fitnes i biciklističkih staza do krovnih bašta ili izradu zaštitnih oplata za podnožje stabala u gradskom okruženju.

 

 

TerraWay pomaže u prirodnom vodosnabdevanju vegetacije. U potpunosti propušta vodu i omogućava isparivanje tla. TerraWay površina je tvrda, neklizajuća, trpi opterećenje i vremenske uslove. Otporna je na mraz i so, dobro trpi ekstremne temperature, ne skuplja se, ne rasipa se, stabilno reaguje na UV-zračenje (neće požuteti…). Na većim površinama vrši se rasterećenje materijala, putem prosecanja dilatacionih fuga na svakih 5 metara razdaljine.

 

 
U zavisnosti od temelja, TerraWay površine karakteriše mogućnost opterećivanja od 12 do 18 tona. Vrednost njegove pritisne čvrstoće je 10 N/m2, zatezne čvrstoće 4 N/m2.
Ima pogodan efekat na mikroklimu, danju se manje zagrejava, noću se teže hladi od betona. Osim ekoloških prednosti i trajnosti, kamen se odlikuje i prirodnim lepotom, koja se uklapa u bilo koje okruženje. Postoji mogućnost izbora boje i oblikovanja. Materijal se u potpunosti može reciklirati.

 

 

  • Adresa ŠINKOVIČ JOŽEFA 17, 24300 BAČKA TOPOLA

Postavi komentar