EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Dom za smeštaj odraslih i starih lica FENIX – Padina

Za siguran i udoban život u kućnoj atmosferi. Ako volite i poštujete svoje najmilije, naš Dom je pravi izbor!

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Dom za smeštaj odraslih i starih lica FENIX – Padina

Dom za smeštaj odraslih i starijih lica Fenix je izgrađen u prijatnom vojvođanskom mestu Padina u opštini Kovačica. Objekat se nalazi u samom centru. Povezan je sa glavnim gradovima, odnosno putevima kojima se lako, brzo i sigurno stiže do želejnih destinacija. Nalazi se 45km od Beograda i 80km od Novog Sada.

 

Dom za stare Fenix je privatna ustanova izgrađena po evropskim standardima, gde se garantuju sigurnost i udobnost svakog korisnika. Nalazi se preko puta parka i seoske crkve. Takođe, u susedstvu na 50m nalazi se Dom zdravlja, Dom kulture sa bogatim kulturnim aktivnostima, a pored je i sportsko igralište. Ispred ustanove postoji pešačka zona, kao i parking za motorna vozila.

 

MODERNO OPREMLJEN OBJEKAT

Objekat je opremljen moderno, a što je najvažnije sobe odišu prijatnom, domaćom atmosferom. U sklopu ovog objekta nalaze se velika trpezarija, dnevni boravak, jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe, stambene celine, garsonjere, kao i apartmani. Svaka od njih ima kupatilo, kao i čajnu kuhinju koja se nalazi u apartmanima i stambenim celinama. Postoji mogućnost odabira sobe ili apartmana, kao i zajedničkog smeštaja bračnih drugova.

 

SOS SIGNALNA OPREMA

Pored svakog kreveta nalazi se i SOS signalna aparatura koja služi za poziv od strane korisnika u svakom trenutku. Medicinsko osoblje ga registruje na monitoru, da bi mogli blagovremeno da reaguju u svakoj situaciji. Takođe je signalizacija postavljena i iznad vrata svih soba, odnosno apartmana.

 

PRIJATNOST I UDOBNOST SMEŠTAJA

U ustanovi je zastupljena sva potrebna oprema neophodna za njeno besprekorno funkcionisanje, kao i potrebe njenih korisnika. U dnevnom boravku se nalaze TV i DVD uređaji. Korisnici će moći da provode svoje trenutke igrajući društvene igre, čitajući knjige, dnevnu i nedeljnu štampu, ili uživati uz osmišljenu animaciju. Organizovaće se razne radionice, igre, edukacije, kulturna dešavanja, obilasci, ekskurzije, gde će biti zadovoljene sve interesne grupe. Sve ove aktivnosti i usluge koje će biti na raspolaganju našim korisnicima učiniće da se osećaju vrlo aktivnim i zasigurno potrebnim društvu svojim prisustvom, energijom i životnim iskustvom iz kojeg i mi možemo još puno toga da naučimo.

 

REDOVAN SISTEMATSKI PREGLED JEDNOM MESEČNO

Udobnost i prijatnost, kao i sve usluge u koje spadaju i usluge medicinskog karaktera pruža osoblje sa adekvatnim kvalifikacijama i obrazovanjem, što našim korisnicima garantuje pažnju i sigurnost. Postoji mogućnost konsultacije sa lekarom, odnosno korišćenje lekarske usluge kao i upućivanje kod lekara specijaliste ukoliko to zdravstveno stanje zahteva. Pripremanje hrane je zasnovano po „hasap“ (HACCP) standardima, gde je jelovnik prilagođen korisnicima prema savetu nutricioniste.

 

PROFESIONALNO OSOBLJE

Prijateljsko osoblje uz spokojnu atmosferu doprinosi prijatnom boravku korisnicima usluga, njihovom druženju i komunikaciji, kao i zagarantovanu intimu i lični život kojim će oni sami da upravljaju, a i uz našu pomoć kada je to neophodno. Naš cilj je da ljudima pružimo svu moguću pažnju, pomoć i osećaj pune vrednosti i snage kojom mogu da ispune svoj, a i naš život, koji se svakako ne završava ulaskom u ustanovu ovakve vrste, već naprotiv, počinje novi i interesantniji period u kojem možemo svi još puno toga da naučimo i pružimo jedni drugima.

 

RAZNE AKTIVNOSTI, RADIONICE, ZABAVE, IZLETI, EDUKACIJA

Socijalni radnik ustanove je zadužen za realizaciju radno – okupacione terapije, koja ima za cilj očuvanje preostalih funkcionalnih sposobnosti korisnika, poboljšanje motornih veština i da podstiče korisnike na međusobno druženje.

 

  • Likovne radionice (crtanje, bojenje, kolaž tehnika)

  • Izrada predmeta od raznih materijala (plastelina, gline, papira, drva, plastike)

  • Društvene igre (šah, domine, karte, čoveče ne ljuti se, monopol, tombola)

  • Vežbe pamćenja – ukrštene reči, reminiscentna terapija – razgledanje fotografija i evociranje uspomena, pantomima

  • Proslave rođendana, verskih i državnih praznika

  • Posete izložbama i drugim kulturnim manifestacijama

  • Slogan Za siguran i udoban život u kućnoj atmosferi. Ako volite i poštujete svoje najmilije, naš Dom je pravi izbor!
  • Delatnost Dom za stara lica
  • Lokacija Srbija / Padina

  • Adresa Trg Oslobodjenja 8, Kovačica, Padina, Srbija

Postavi komentar