EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Dom za stare KUĆA DOBRA DESPOTOVIĆ Valjevo

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Dom za stare KUĆA DOBRA DESPOTOVIĆ Valjevo

Dom za penzionere i stara lica “Kuća Dobra Despotović” osnovan je 12.07.2007.godine rešenjem nadležnog Minstarstva za socijalnu zaštitu.

Rešenjem Ministarstva za rad, zapošljavnaje, boračka i socijalna pitanja br. 022-02-00057/2016 od 23.02.2017.godine Dom je dobio licencu za rad na 6 godina.

 

 

Smešteni smo u seoskom ambijentu, 9.km smo udaljeni od centra Valjeva. Povezani smo razvijenom putnom mrežom, imamo svu potrebnu infrastrukturu, prostorne i druge uslove za smeštaj korisnika.

Naši korisnici su odrasle i starije osobe, koje žele boravak u domu, kao i oni koje ih zbog starosti, bolesti ili porodičnih prilika nije moguće zbrinuti u okviru porodice. Odnosno, korisnici našeg Doma su odrasla i starija lica svih stepena zavisnosti, kojima je potrebna stalna nega, nadzor i podrška u zadovoljavanju egzistencijalnih i drugih potreba.

Naš Dom raspolaže sa jednokrevetnim, dvokrevetnim, i četvorokrevetnim komfornim sobama koje su opremljene svim potrebnim nameštajem  i koje su funkcionalno prilagođene korisnicima. Sobe su opremljenne televizorima i SOS tasterima  za poziv medicinskih  sestara ili negovateljica.Imamo i invalidska pomagala, hodalice, kolica i dr.

Pored spavaonica u našem Domu imamo i dnevni boravak sa trpezarijom koju koriste svi pokretni korisnici i oni koji mogu da se dovezu invalidskim kolicima.

 

 

 

Ishrana u Domu  koja se obezbeđuje korisnicima je u skladu sa njihovim zdravstvenim stanjem, potrebama, navikama, verskim ubeđenjima i sl.

Potrebe starih ljudi u odnosu na pripremu hrane su različite i zavise od njihovog ukupnog stanja.

Hrana se dobavlja preko službe keteringa i prilikom pripremanja hrane vodi se računa o lepom ukusu, estetskom izgledu servirane hrane i sl.

Jelovnici se prave na mesečnom nivou. Ukupne dnevne potrebe za hranom rasporedjuju se u četiri obroka ( za dijabetičare 5 obroka). Postoje i prilagođeni jelovnici, pa se svakog dana obezbeđuju obroci: standardni obroci, obroci za dijabetičare, obroci za korisnikie koji jedu samo pasiranui hranu. Poštuju se i druge potrebe korisnika ( npr. u dane posta i sl.)

Kafa ili čaj se obavezno služe ujutru i oko 11 časova pre podne, užina je između ručka i večere.

Posebna se pažnja poklanja društvenom životu naših korisnika.

Jedna od najvažnijih aktivnosti je obeležavanje rođendana korisnika  –  proslava se organizuje kroz zajednički rođendan poslednjeg dana u mesecu za sve rođene u tom mesecu. Tu očekuijemo i saradnju sa srodnicima.

 

 

 

Kreativne radionice se organizuju dva puta nedeljno za sve korisnike koji imaju interesovanja, sposobnosti i mogućnosti da se uključe.

Aktivno se obeležavaju verski praznici (Božić i Uskrs) a posebno se organizuje proslava Slave Doma – Sv. Arhanđel Gavrilo. U saradnji sa srodnicima uključujemo se u obeležavanje krsne slave svakog korisnika.

Obeležava se Međunarodni dan starih 1. oktobar, 8. mart – Dan žena i drugi prigodni praznici.

Dom za stare KUĆA DOBRA DESPOTOVIĆ Valjevo

Za više informacija kontaktirajte nas na:
tel: +381 14 283 894; +381 14/283-598;
+381 64 64 30 786; +381 64/64-30-789

email: [email protected]

  • Adresa Selo Popučke, Valjevo
    Srbija

Postavi komentar