EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

HEMIKAL zavod za zaštitu radnika Lazarevac

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

HEMIKAL zavod za zaštitu radnika Lazarevac

Sredinom 2003. godine otvara se prva privatna laboratorija Hemikal na teritoriji Lazarevca. Samim tim Hemikal počinje da svoje usluge pruža i van Kolubarskog okruga kako bi omogućio pacijentima da mogu bez odlaska u Valjevo ili Beograd uraditi laboratorijske analize i u samom Lazarevcu.

Šta treba znati o svakoj medicinskoj laboratoriji, pa i o medicinskoj Laboratoriji Hemikal La Lazarevac?

Najpre, da se analizom uzoraka krvi i urina poštuje nekoliko važnih principa:

 • analize moraju biti precizne i tačne

 • pouzdane i izvršene uz maksimalnu dozu sigurnosti

 • efikasne i brzo urađene (najčešće dan za dan) ali otvorene za svaku vrstu pitanja ili pojašnjenja

Samo uz ove uslove analize imaju smisla.

Medicinska laboratorija Hemikal La bazira svoj rad na četiri najveće grupe analiza krvi i urina:

BIOHEMIJSKE I IMUNOLOŠKE analize koje se obavljaju na biohemijsko-imunološkim analizatorima koji rade više od 120 različitih analiza, uključujući i rutinske (glukoza, lipidni status, enzimi jetre, parametre vezane za rad bubrega, humane proteine, reumatske faktore, faktore rizika srčanih oboljenja…).
HEMATOLOŠKE ANALIZE (urađene uz pomoć hematološkog analizatora) koja daje: uvid u stanje leukocitne loze (belih krvnih zrnaca) preko broja leukocita, limfocita, monocita i granulocita; stanje trombocitne loze (krvnih pločica) koju čine broj trombocita, njihova prosečna zapremina i njihova stvarna zapremina; i stanje eritrocitne loze (crvenih krvnih zrnaca) kroz njihov broj, njihovu zapreminu, sadržaj hemoglobina u njima i prosečnu koncentraciju hemoglobina.
ANALIZU HORMONA I VIRUSA najsavremenijim automatizovanim aparatima i tehnologijama koji određuju status hormona hipofize, tiroidne žlezde, reproduktivnih hormona ali i parametara koji su bitni za dijagnozu dijabetesa, anemije, osteoporoze, autoimunih bolesti…
MIKROBIOLOŠKE ANALIZE koje određuju vrstu bakterija i lek koji će najbrže dovesti do izlečenja: brisa grla, nosa, uha i oka, pregled urina i urinokultura, pregled stolice na parazite i koprokultura, i niz drugih važnih analiza.

Posete medicinskoj laboratoriji Doma zdravlja Hemikal (svakodnevno od 7 do 21h) isključuju bilo kakav strah ili stres naročito ako se poštuju dobre namere pacijenta da dobije kvalitetne analize a to su:

 • nekonzumiranje jela najmanje 12 sati pre davanja uzoraka

 • neuzimanje lekova koji mogu uticati na realnost analiza

 • smanjenje fizičkih aktivnosti bar 2-3 dana pre davanja krvi

 • korišćenje sterilnih bočica nabavljenih u laboratoriji ili apoteci…

Provera sedimentacije, fibrinogena, glukoze, kreatinina, uree, lipida, holesterola, bilirubina, transaminaza, i niza drugih “stranih” reči koje svako od nas nosi u sebi, u medicinskoj laboratoriji Doma zdravlja Hemikal dobiće svoje pravo značenje, razumevanje, shvatanje tek po poseti laboratoriji i čitanju “nepoznanica” od strane stručnjaka, lekara specijalista različitih oblasti koji rade u Domu zdravlja Hemikal ili nekim drugim zdravstvenim ustanovama.

NOVO U HEMIKALU:

 • CT skener

 • rendgen

Informacije na telefon: +381 14 293 050

Dobra je navika da svaki zdrav čovek bar dva puta godišnje izvrši osnovne medicinske laboratorijske proglede u preventivne svrhe kao dokaz svoje životne vitalnosti.

HEMIKAL zavod za zaštitu radnika Lazarevac

Za više informacija, možete nas kontaktirati na:
065 2542964
065 6894080
011 8110476
email : [email protected]

www.hemikal.com

POŠALJITE NAM UPIT

  • Adresa Dr Đorđe Kovačević, Lazarevac, Serbia

  Postavi komentar