EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Kapsule gorke dinje

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Kapsule gorke dinje

Gorka dinja, na latinskom Momordica Charantia, jedna je od mnogih lekovitih plodova čiju blagotvornost za ljudski organizam potvrđuju i brojna naučna istrazivanja. Ona potiče iz Indije, u Kinu je prenesena u 14. veku. odakle se počela širiti u na druge strane sveta. Pripada porodicl tropskih i suptropskih loza, a danas najviše raste na područiju Azlje, Afrlke i Kariba.

 

Karela je poznata po svom zanimljivom egzotičnom plodu, koji se smatra jednim od najgorčih na čitavom svetu. Vekovima unazad se koristi u azijskoj l afričkoj medicini, zbog niza dobrobiti za ljudsko zdravlje. U zapadnjačkoj medicini je tek od skoro prisutna. Veoma brzo je privukla pažnju naučnika zbog jako dobrog efekta na naš organizam, sa naglaskom na maligne promene. Za šta je sve dobra ova čudnovata gorka biljka?

 

  • Snižava nivo šećera u krvi – Gorka dinja sadrži glikoprotein koji je po svojoj aktivnosti sličan insulinu i tako snižava nivo glukoze u krvi. Deluje kao prirodni insulin i preporučuje se osobama koje boluju od dijabetesa.

 

  • Pomaže u uništavanju ćelija raka – Više naučnih studija je otkrilo pozitivan učinak mesa gorke dinje na suzbijanje ćelija raka i sprečavanje njihovog daljeg razvijanja i množenja. Takođe se pokazalo i da sok karele uspešno utiče na smanjenje rasta tumora pankreasa.

 

  • Jača imuni sistem – Karela utiče na sveukupan imunoioški sistem i jača otpornost organizma na potpuno prirodan način. Podiže ukupni nivo energije, a neke studije su pokazale da pojačava imunološke funkcije ćelija kod osoba koje boluju od karcinoma i HIV infekcije, odnosno deluje kao imunomodulator.

 

  • Ostala lekovita svojstva – Osim pomenutih izuzetno korisnih efekata gorke dinje, ova biljka je odlična za pročišćavanje organizma, jer podstiče uklanjanje toksina iz tela. Takođe je dobra i u tretmanu psorijaze, a pomaže i kod tegoba vezanih za organe za disanje.

Za sve zainteresovane, vršimo DOSTAVU proizvoda od gorke dinje brzom poštom, na teritoriji cele Srbije.

KAPSULE OD GORKE DINJE (KARELE)

CENA:
120 KAPSULA = 2400 RSD

Detaljnije

GORKA DINJA + MASLAČAK

CENA:
120 KAPSULA = 2900 RSD

Detaljnije

GORKA DINJA + SLATKI PELIN

CENA:
120 KAPSULA = 2900 RSD

Detaljnije

SLATKI PELIN (ARTEMISIA ANNUA)

CENA:
120 KAPSULA = 2900 RSD

Detaljnije

KAPSULE OD GORKE DINJE I SEMENKI CRNOG GROŽĐA

CENA:
120 KAPSULA = 2900 RSD

Detaljnije

SOK OD GORKE DINJE (KARELE)

CENA:
2 DL = 300 RSD

Detaljnije

  • Adresa Batajnica, Beograd, Srbija

Postavi komentar