EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Dihtovanje vrata i prozora Alu lajsnama DEKS Beograd

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Dihtovanje vrata i prozora Alu lajsnama DEKS Beograd

Krajem osamdesetih godina prošlog veka, Dejan Krstiċ, na ove naše prostore, donosi tehnologiju dihtovanja vrata i prozora aluminijumskim lajsnama, iz tadašnje Čehoslovačke, usavrsava, poboljsava i modernizuje materijal, metode rada i alat. Izolaciju drvene stolarije lajsnama (od raznih limova) izmislili Jevreji,.izmedju dva svetska rata i jos uvek postoje lajsne na nekim Jevrejskim vilama i stanovima na Dorcolu i po Senjaku. U to vreme nije bilo pneumatskih alata, pa su lajsne zakucavali eksercicima ali jos uvek imaju funkciju i vise puta su farbane, sto im takodje ne  smeta.Pravili su ih od bakra, cinka, mesinga, aluminijuma. . .

Firma “DEKS”, sa filijalom u Nišu “MIKS”, sa ponosom predstavlja fabriku aluminijumskih autentičnih lajsni, u čijim se prostorijama (na najsavremenijim mašinama) u tri smene, proizvodi nekoliko desetina hiljada aluminijumskih (specijalno profilisanih) lajsni. Možemo se pohvaliti da je rezultat efikasnosti naših proizvoda, prethodno analiziran na tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu, zadivio profesore Novicu Hornjaka i profesora doktora Miroslava Lambiċa, eksperta ministarstva za nauku, razvoj i zivotnu sredinu i predsednika drustva za sunčevu energiju “Srbija Solar” , te nam upuċuju specijalnu pozivnicu za simpozijum u Vrnjačkoj Banji novembra 2009, god pod nazivom “Energetska efikasnot 2009.”, kao i mnogo učešċa na simpozijumima i predavanjima sa sličnom temom.

Dihtovanje vrata i prozora Alu lajsnama DEKS Beograd

Politka je pisala, u više navrata, o osnivaču firme, Dejanu Krstiċu. A najveċe pohvale smo dobili od Ramba Amadeusa, kao borca za energetsku efikasnost i očuvanje životne sredine. Pored pohvala u štampi, ovaj veliki borac za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, svojim idejama, kao sto je postavljanje limova iza grejnih tela, kako bi se toplota vraċala u prostoriju, kao i ugradnja solarnih bojlera, pomaže unapredjenju poslovanja firme “DEKS”.

Možemo se pohvaliti uspešnom ugradnjom našeg proizvoda u preko 10.000 privatnih kuća i stanova kao i objekata od javnog značaja : Hotel MOSKVA ,TANJUG,ZAVODA ZA INTELEKTUALNU SVOJINU, VOJNOOBAVESTAJNA AGENCIJA u Beogradu, VETERINARSKI INSTITUT u Kraljevu, OPSTINA SMEDEREVO, muzej vožda Karadjordja, privredna komora Srbije,GRADSKA BOLNICA na Zvezdari, SPECIJALNA BOLNICA u Subotici. Uz blagoslov vladike Raško-prizrenske eparhije, Teodosija, zadihtovali smo manastire: Gračanicu, Visoke Dečane, Pećku Patrijaršiju, Gorioč, Draganac, Crnu Reku, Banjsku, Sočanica, Sokolica, Ulije, Končul, Dren, Djurdjevi Stupovi,Zociste,Duboki potok, Devine vode, manastir Svetih Arhangela u Prizrenu, kao i manastire drugih eparhija, Jovanje kod Ovčar Banje, manastir Dubocica kod Pljevalja (Crna Gora), Sabornu crkvu u Beogradu, crkvu Sv.Marka, crkvu posveċenju rodjenju Isusa Hrista na Vozdovcu,gde smo dobili zahvalnicu od Protojereja-stafrofora oca Dragana, kao i Rusku pravoslavnu crkvu u Beogradu od koje smo takodje dobili zahvalnicu, trecu zahvalnicu koju smo dobili je od manastira Pinosava kao i druge brojne zahvalnice.


Firma DEKS je izolovala na desetine vrtića, osnovnih, srednjih škola i fakulteta: Masinski, Elektrotehnicki, Filozofski, Union u Beograd…, brojne zdravstvene ustanove i hotele, od kojih bi pomenuli Srebrnu Lisicu i vilu Nikola na Kopaoniku, hotel Zvezda u Brusu. . .

Firma “Deks” je stalno prisutna u medijima kao inovativna firma koja svojim aluminijmskim lajsnama dihtuje prozore i vrata.

Sa ponosom vam pretstavljamo fabriku u kojoj se proizvodi na desetine hiljada lajsni. Salivene su od dur aluminijuma, perfektno obradjene i spremne za ugradnju. Važno je napomenuti da se proizvodnja vrši na specijalnim mašinama konstruisanih od strane najstručnijih inženjera i namenjene su isključivo za proizvodnju profilisanih lajsni. Nije neskromno reći da su naše mašine najsavremenije u ovoj vrsti proizvodnje sa velikim kapacitetom-oko 10000m dnevno, a pritom ceo proces počonje i završava se pritiskom na jedno dugme!

Dihtovanje drvene stolarije Alu lajsnama DEKS Beograd

Postavi komentar