EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

ETNO SELO DIVLJAKOVAC- RESTORAN KOD VLADIMIRA

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

ETNO SELO DIVLJAKOVAC- RESTORAN KOD VLADIMIRA

Etno-selo „Divljakovac“ smešteno je na obroncima planine Bukulje, na nadmorskoj visini od 380 metara, odakle se pruža pogled na pola Šumadije i Srbije. Na toj nadmorskoj visini dolazi do ukrštanja vetrova koji stvaraju ekološki zdrav vazduh, pogodan za šetnje i uživanje u prirodi. Mesto je idealno za sve one koji žele odmor i malo tišine i one koji vole da uživaju u starini. Odavde se pruža predivan pogled na grad i okolinu.

U „Divljakovcu“ se nalazi sedam tradicionalnih kuća dopremljenih iz nekoliko sela aranđelovačke opštine, koje su stare više od 200 godina, ali su restaurirane i savremeno opremljene kako bi se gostima dočarao autentičan etno-ambijent.

Dve kuće datiraju iz 1800. godine, jedna je iz 1834. i jedna iz 1917. godine, dok su ostale premašile dva veka postojanja. Etno-selo je ograđeno pletenom ogradom i tarabama, staze su napravljene od ćeramide, a tu je i furuna za pečenje hleba, burad kao kanta za otpatke, amovi, stara kola, cveće…

U ponudi su dva četvorokrevetna apartmana sa francuskim ležajevima, đakuzijem, telefonom, grejanjem na gas i priključkom na Internet, kao i pet dvokrevetnih soba. U etno-selu se nalazi restoran nacionalne kuhinje koji sa baštom i tremom može da primi oko 150 gostiju. Ljubazno osoblje će vas rado ugostiti, a domaća kuhinja zadovoljiće Vaša čula ukusa.

U restoranu možete probati proju i kačamak, vino i jagnjetinu i druge srpske i šumadijske kulinarske specijalitete.

Za goste „Divljakovca“ obezbeđen je parking sa više od 20 mesta, a odatle možete otići i do obližnjeg Oplenca, obići zadužbinu Karađorđevića, ustanički Orašac, pećinu Risovaču, park Bukovičke banje…možete šetati stazama Bukulje do osmatračnice visoke 19 metara, ili posetiti Venčačke vinograde.

  • Adresa Vojvode Stepe bb, Arandjelovac, Srbija

Postavi komentar