EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Etno selo Vrhpolje Ljubovija

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Etno selo Vrhpolje Ljubovija

Kada je počeo sa realizacijom projekta etnosela Vrhpolje, ni sam vlasnik Nikola Knežević nije očekivao da će se ovaj turistički kompleks za samo nešto više od dve godine naći među najpopularnijim destinacijama u Srbiji kada je ovaj vid turizma u pitanju.

Našim gostima su, sem uživanja u lepotama Drine i svega onog što ona pruža (kupanja, ribolova, raftinga), na raspolaganju i mnogi drugi sadržaji. Organizujemo izlete do manastira u Sokogradu i Bijelim Vodama, kanjona Trešnjice, gde je stanište beloglavog supa, i Bobije, najlepše planine u Srbiji. Tu su vožnja biciklom u prirodi i pešačke ture po obeleženim stazama.

Na jelovniku su sve sami ovdašnji specijaliteti: sir, kajmak, kačamak, domaća slanina, pršuta, pite, uštipci, cicvara, pasulj na sve načine, sarma, gulaši, kupus. Specijalitet kuće je etnogulaš, a recept za njegovo spremanje je tajna. Tu su i praseće i jagnjeće pečenje. Kada je piće u pitanju specijaliteti su domaće vino od kupine i rakija medovina, sokovi i pivo, kafa i čaj. Piće se služi u čokanjima, a jela spremaju u zemljanim posudama. O jelovniku se domaćini takođe uveče dogovaraju sa gostima.

Vajati su onakvi kakvi su bili i pre sto i više godina. Ni spolja ni unutra ništa nismo menjali, samo smo dodali kupatila zbog naših gostiju. Čak je i nameštaj u njima isti onaj koji se nekada koristio – nastavlja Knežević. I zaista, dolaskom u ovo etnoselo čovek ima utisak da je vreme stalo.

Etno selo Vrhpolje Ljubovija

Za više informacija, možete nas kontaktirati na:
tel: +381 62 887 04 03
email : [email protected]

  • Adresa Vrhpolje, Ljubovija

Postavi komentar