EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Proizvodnja rakije SOKOLOVA SUZA Čačak

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Proizvodnja rakije SOKOLOVA SUZA Čačak

Ako se raspitate i proverite rezultate na takmičenjima za najbolje rakije, ovo ime ćete naći pod nekim jednocifrenim brojem, u samom vrhu, sa najvrednijom medaljom.

 

 

Od Osečine, preko Trepče, Baljevca i Sočanice, sve sami uspesi. Gospodin Tica je od skoro registrovao svoju destileriju, napravio brend i počeo da se probija na srpskoj rakijskoj sceni. Po njegovim rečima „Šljivovica je za rakiju ono što je Mercedes za automobile“.

 

 

Ipak, svestan da se traže i ostale voćne rakije, napravio je solidne količine rakije od dunje, kruške, kajsije i jabuke.

 

 

Odlike rakije SOKOLOVA SUZA:

Boja: ono što prijatno iznenađuje je boja rakije koja se družila skoro dve decenije s hrastom. To nije tamna boja, skoro mrka, koje često srećemo kod odležalih rakija. Ovde je u pitanju veliko, dobro ovinjeno bure od kvalitetnog drveta, pa je boja svetlija. O starosti rakije neka priča miris i, pre svega ukus, a ne boja.

Miris: na mirisu se oseća da je rakija dobijena pretežno od autohtonih šljiva. Noseći stub je crvena ranka, ali ima i različitih zanimljivih impresija od drugih sorti. Tu je i hrast, poljsko cveće, šipak (divlja ruža).

 

 

Ukus: pre svega osetite ukus šljivovice iz Srbije, nije bilo udvaranja sa pluralizmom ukusa koji se nalaze na tržištu. Tu su još suve šljive, ukus slatkog od dunja, burbon vanila, melasa. Kako se ukus razvija sve je više prijatne gorčine suve takiše i suve crne smokve.

Svaki deo procesa proizvodnje obavlja se pažljivo i sa ljubavlju i puno pažnje posvećujemo detaljima.

 

 

Proizvodnja rakije SOKOLOVA SUZA Čačak

Za više informacija, možete nas kontaktirati na:
tel: +381 64 199 34 83

  • Osoba Mile Tica
  • Adresa Čačak
    Srbija

Postavi komentar