EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Trgovina lagerima LAGERS CO Ugrinovci Beograd

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Trgovina lagerima LAGERS CO Ugrinovci Beograd

Preduzeće „LAGERS CO“ DOO iz Ugrinovaca osnovano je 2005.godine, osnovna delatnost je trgovina lagerima, semerinzima, segerima alatima za montažu i demontažu ležaja, grejačima i ostalim propratnim priborom. 

Naše poslovanje se odnosi prvenstveno na prodajni asortiman prilagođen potrebama naših stalnih klijenata, ali i osluškivanjem potreba i nabavkom proizvoda za zainteresovane nove klijente. Bavimo se prodajom kvalitetnih, proverenih i svetski priznatih proizvoda – sve Vama na dohvat ruke. Dugogodišnje poslovanje ispunjeno je iskustvom, profesionalnošću, vrhunskim proizvodima kao i ljubaznim i stručnim odnosom prema klijentima.

 

U ponudi imamo lagere zapadnih i istočnih proizvođača:

Zapadni proizvođači                                               Istočni proizvođači

-SKF;                                                                                                -WBF;

-FAG;                                                                                                -KG.

-SNR;

-TIMKEN KOYO.

Radijalni kuglični ležajevi

 • JEDNOREDNI – Najčešće se primenjuju zbog velike moći nošenja, pogodnosti za visoke brojeve obrtaja, dugog veka trajanja, jednostavnosti montaže i održavanja. Mogu da prenose i manja aksijalna opterećenja. Proizvode se u raznim klasama tačnosti i raznim grupama radijalnih zazora.

 • DVOREDNI – Primenjuju se za veća radijalna opterećenja ali se ne preporučuju za aksijalna opterećenja.

Dvoredni samopodesivi kuglični ležajevi

Koriste se tamo gde opterećenja izazivaju ugaona podešavanja unutrašnjeg prstena u odnosu na spoljni. Proizvode se sa cilindričnom i konusnom rupom; u normalnoj klasi tačnosti i sa normalnim zazorom. Imaju specifične oblike kaveza koji omogućavaju maksimalni broj kuglica.

Kuglični ležajevi sa kosim dodirom 

Pogodni su za kombinovana radijalna-aksijalna opterećenja. Nerasklopive su konstrukcije i pojedinačno prenose opterećenja samo u jednom smeru. Preporučuju se za veliki broj obrtaja kao i za ležišta vretena alatnih mašina. Kod jako velikih opretećenja mogu se ugraditi i viče ležajeva od jednog para. Preporučuje se za upotrebu u situacijama gde su aksijalne sile veće od radijalnih.

 • JEDNOREDNI – Imaju žljeb za punjenje kuglica sa jedne strane pa kod većih jednosmernih aksijalnih opterećenja treba ih ugraditi tako da opterećenje deluje suprotno od žljeba.

 • DVOREDNI – Imaju ugao dodira od 45 stepeni pa se koriste za velika dvosmerna aksijalna opterećenja.

 • JEDNOREDNI SA DODIROM U ČETIRI TAČKE – Kuglični ležajevi sa kosim dodirom u četiri tačke su konstruisani sa dvorednim unutrašnjim prstenom, što omogućava veći broj kuglica i povećanu nosivost.

 

Cilindrično-valjkasti radijalni ležajevi

Koriste se za velika radijalna opterećenja i veliki broj obrtaja. Rastavljiva konstrukcija omogućava jednostavnu i brzu montažu.

 • JEDNOREDNI – Proizvode se u četiri vrste koje se razlikuju po mestu i položaju naslona:

  o NU – samo za radijalna opterećenja;

  o NJ – aksijalna opterećenja u oba smera;

  o NUP – za radijalna opterećenja i aksijalna opterećenja u oba smera;

  o N – samo za radijalna opterećenja.

 • DVOREDNI – Koriste se isključivo za radijalna opterećenja. Proizvode se u dve vrste:

           o NNU – unutrašnji prsten bez naslona;

           o NN – spoljni prsten bez naslona.

Konusno-valjkasti jednoredni ležajevi

Koriste se za nošenje kombinovanih radijalno-aksijalnih opterećenja. Konstrukcija im je rasklopiva pa je moguće posebno montirati spoljni prsten, a posebno komplet unutrašnji prsten sa kavezom i valjcima. Pojedinačno prenose aksijalna opterećenja u jednom smeru a za dvosmerna opterećenja ležajevi se ugradjuju simetrično u parovima. Unutrašnji zazor se podešava prilikom ugradnje.

Bačvasti samopodesivi ležajevi

Pogodni su za velika radijalna opterećenja koja izazivaju podešavanje (izokretanje) unutrašnjeg prstena u odnosu na spoljni. Proizvode se sa cilindričnim ili konusnim promerom, a isporučuju se sa sedlom za pritezanje ili izvlačenje. Veći ležajevi imaju na omotaču žljeb i tri otvora radi pravilnog podmazivanja.

 • JEDNOREDNI

 • DVOREDNI

 

Aksijalni kuglični ležajevi

Imaju veliku moć nošenja u aksijalnom smeru ali ne prenose radijalna opterećenja. Jednostavno i lako se ugradjuju zbog rasklopive konstrukcije. Kod velikog broja obrtaja, zbog centrifugalne sile može doći do pomeranja – klizanja kuglica iz centra staze kotrljanja i do oštećenja ležaja.

 • JEDNOREDNI – Sastoje se iz kućišta, rukavca i kompleta kuglica sa kavezom.

 • DVOREDNI – Sastoje iz dva kruga kućišta, kruga rukavca i dva kompleta kaveza sa kuglicama.

Cilindrično i konusno-valjkasti jednoredni aksijalni ležajevi

Imaju veliku moć nošenja u aksijalnom smeru. Pogodni su za kruta uležištenja i udarna opterećenja. Prenose aksijalna opterećenja samo u jednom smeru. Konstrukcija im je rasklopiva i sastoji se od kruga rukavca, kruga kućišta i kompleta valjaka sa kavezom.

SFERNI KGLIČNI JEDNOREDNI PODESIVI LEŽAJEVI – Koriste se za trasnportne uredjaje, ventilatore, poljoprivredne i gradjevinske mašine. Iskljucivo se primenjuju kao kruta uležištenja jer ne dozvoljavaju aksijalna pomeranja pa se preporucuju za uležištenja na medjusobno kratkim rastojanjima.

Zglobni ležajevi

Proizvode se kao radijalni i aksijalni a koriste se gde je potrebno izokretanje osovine u odnosu na kuciste, lagano oscilovanje i za visoke pritiske. Postoje dve vrste ovih ležajeva:

 • ČELIK ZGLOBNI LEŽAJEVI;

 • ZGLOBNI LEŽAJEVI BEZ ODRŽAVANJA.

  

Posedujemo magacin koji je veoma dobro snabdeven i koji je nasim klijentima na raspolaganju 24h dnevno.

Trgovina lagerima LAGERS CO Ugrinovci Beograd

Za više informacija, možete nas kontaktirati na:
tel: +381 11 /377 44 33; +381 65 377 43 93;
+381 64 140 55 41
email : [email protected]

Ponedeljak Utorak Sreda Cetvrtak Petak Subota Nedelja
08:00 - 20:00 08:00 - 20:00 08:00 - 20:00 08:00 - 20:00 08:00 - 20:00 08:00 - 14:00 08:00 - 14:00
 • Adresa Zemunska 296k, Ugrinovci, Beograd
  Srbija

Postavi komentar