EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Muzički orkestar Skala Beograd

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Muzički orkestar Skala Beograd

Orkestar “SKALA“ nastao je u proleća 1994.god. Sastav su tada činili sledeći članovi:
• Siniša Zlatić – violina;
• Draško Despot – gitara;
• Goran Dragićević – kontrabas;
• Dragan Banović – harmonika;
• Boris Bjelobrk – gitara.

Orkestar se od prvih dana orjentisao ka izvođenje što raznovrsnijeg repertoara, čime je bio u mogućnosti da zadovolji želje većeg dela publike sa kojim se orkestar susretao na svojim nastupima, bilo u kafanama, bilo na raznim drugim oblicima proslava. S toga se ’’lista korisnika naših usluga’’ iz dana u dan povećavala, što je dovelo do toga da se pored nastupa u našoj zemlji pojavljuju i nastupi u inostranstvu. Tako smo od 1995.god. gostovali na Kipru, u Rusiji ( tačnije u Sibiru i to dva puta ), u Izraelu, Italiji. Svuda smo uspeli da ostavimo vrlo povoljan utisak ne samo na naše građane, već i na ljude iz pomenutih zemalja.

Od 1998.god. u orkestru dolazi do personalnih promena i od jeseni 1998. pa evo sve do današnjih dana orkestar radi u sastavu :
• Siniša Zlatić – violina
• Ranko Jović – klarinet
• Goran Dragićević – kontrabas
• Dragan Šapić – harmonika
• Boris Bjelobrk – gitara

Godine 1999. izlazi naš prvi CD jednostavno nazvan ’’SKALA’’, a 2004. objavljujemo i drugi CD nazvan ’’Noć sa vama…’’. U međuvremenu dešavaju se razna gostovanja po zemlji i inostranstvu. Gostovali smo u Austriji, Italiji, Nemačkoj, Rumuniji. U Beču smo u zadnjih deset godina, osam puta svirali na Svetosavkom balu, a svirali smo i na Svetosavskom balu u Štutgartu.

Diskografija :

Krajem 1998. god ’’SKALA’’ ulazi u studio. i 1999.god. u izdanju PGP RTS-a izlazi naš prvi CD, nazvan ’’SKALA’’. Na njemu se nalazi 12 numera gde je autor muzike i tekstova naš drugar Ognjen Šućur ( sem numere br.8 gde je autor muzike S.Zlatić ). Snimano je u studiju Laze Ristovskog, koji je ujedno uradio aranžmane, programiranje, mix i produkciju. Pesme su u malo drugačijem maniru od onog što bi se od nas moglo očekivati, ali smo zato bili izuzetno zadovoljni onim što je nastalo i što nas je predstavilo u jednom malo ozbiljnijem svetlu.
 

Godine 2004. snimamo i naš drugi CD, nazvan ’’Noć sa vama…’’ gde smo se već približili onom zvuku koji gajimo u kafani. Na njemu se nalazi 6 MIX-ova, u u kupnom trajanju od 72 min., koji otprilike predstavljaju one pesme koje se najviše traže na našim svirkama. Tu ima i narodnih, starogradskih, zabavnih, ruskih, ciganskih i drugih pesama. Snimano je u studiju V PGP RTS-a, gde je glavni čovek za zvučnu sliku koju smo dobili kao i velika pomoć u raznim aspektima rada u studiju bio Miki Todorović. Prilikom snimanja pomogli su nam i naš stalni član na većim svirkama bubnjar Slavimir Kovačević – Robi, pa naša draga koleginica Suzana Mančić koja je gostovala u tri numere, a muzički producent bio je Mikica Antonić. Grafički dizajn omota delo je naše drage Marijane Veselinović.

 

Svakog četvrtka restoran „KALEMEGDANSKA TERASA“, ul. Mali Kalemegdan BB.

Svakog petka pizzerija „ALLO-ALLO“, ul. Svetozara Markovića 19a.

Muzički orkestri Skala Bend Beograd

+381 63/329-676

 

  • Adresa Beograd;
    Srbija

Postavi komentar