EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Trubački orkestar Siniše Stankovića

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Trubački orkestar Siniše Stankovića

Orkestar Siniše Stankovića je jedan od najboljih trubačkih orkestara u Srbiji. Siniša Stanković, majstor trube, rođen je u romskom selu Zagužanje, selo sa ne više od pet stotina stanovnika, ali selo sa dvanaest aktivnih orkestara čiji članovi žive od muzike. Praktično svi muškarci, imaju iskustva sa nekom vrstom trube. Stanković pripada šestoj generaciji trubača u porodici, tradicija koja traje više od jednog veka.

+381 63 273 311

 

 

Čak i kao mladi čovek, Stanković je putovao širom sveta sa Esmom Redžepovom “Kraljica ciganske muzike” i njenim orkestrom, gde je stekao važna životna i muzička iskustva. Godine 1992. formirao je svoj orkestar, sa svojom braćom Žarkom i Miroslavom, koji su takođe odlični trubači i čine kičmu grupe.

Tokom petnaest godina stalnog napornog rada, vođenog rukom majstora trube Siniše Stankovića postali smo veoma popularni i sa pravom se svrstavamo među najbolje u Srbiji, sa više od sto orkestara, kao takmičara. Nagrade koje je ansambl osvojio na takmičenjima trubača u Surdulici i Guči služe kao svedočenje o tome. Sam Siniša Stanković nekoliko puta je prestižno nagrađivan na čuvenom festivalu “Guča”, a vlasnik je “Zlatne trube Srpske” na festivalu u Banja Luci i mnogim drugim.

+381 63 273 311

 

Naš Trubački orkestar je poznat izvan granica Srbije. Nastupamo u Francuskoj, Belgiji, Nemačkoj, Argentini, Kanadi, Grčkoj … Od velikih pozorišnih festivala, elitnih restorana, do skromnih konoba, sviramo i šire jedinstvenu melodiju njihovog porekla.

Naša muzika je ukrašavala niz srpskih mjuzikla: “Bure Baruta”, “Ivkova Slava”, “Optimista” …. Radili smo sa poznatim režiserima kao što su Goran Paskaljević, Emir Kusturuca, Zdravko Sotra

Ulepšajte vaš događaj najboljim trubačima u Srbiji, rezervišite na vreme!

+381 63 273 311

  • Osoba Siniša Stanković
  • Adresa Zagužanje, Surdulica
    Srbija

Postavi komentar