EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Eskulap Centar – Dom za odrasla i stara lica – Niš

Mi brinemo o vama

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Eskulap Centar – Dom za odrasla i stara lica – Niš

Dom za smeštaj odraslih i starijih “Eskulap centar” bavi se smeštajem i negom odraslih i starijih osoba.

Nega ukljčuje smeštaj, ishranu, nadzor i pomoć u zadovoljavanju osnovnih životnih potreba i opštu i zdravstvenu negu i aktivnosti koju obavljaju medicinske sestre i medicinski tehničari uz kontrolu lekara tj doktora medicine.

Objekat se nalazi na placu koji je uređen tako da korisnicima pruži sve pogodnosti parka. Zelenilo, klupice za sedenje i druženje, trem sa stolovima i stolicama i TV aparatom.

 

U prizemlju doma koje se prostire na 310m2 nalaze se hol-portirnica sa stepenišnim prostorom i liftom, dnevni boravak, trpezarija sa muškim i ženskim toaletima od kojih svaki ima po dve kabine.

Na ostalim spratovima nalaze se sobe za smeštaj korisnika, kancelarije uprave doma, ambulanta, prostorija za fizikalnu terapiju dnevni boravci opremljeni stolicama dvosedima, trosedima, foteljama i TV aparatima kao i pomoćne prostorije.

 

Medicinska nega

Korisnicima doma za smeštaj odraslih i starijih “Eskulap centar” omogućena je zdravstvena zaštita po propisima zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Dvadesetčetvoročasovni zdravstveni nadzor pružaju lekar, medicinske sestre i tehničari.

 

Prema potrebama, dom koristi usluge Doma zdravlja koji se nalazi u istom naselju kao i usluge laboratorije. Postoje sklopljeni ugovori o poslovnoj saradnji sa vodećim privatnim klinikama u gradu i državnim zdravstvenim ustanovama. Sopstvenim vozilom korisnici se odvoze na redovne specijalističke kontrole uz pratnju medicinskih tehničara.

Redovnu terapiju korisnicima ordinira njihov lekar, a dele medicinski tehničari.

Dom ima ordinaciju za fizikalnu terapiju, koju sprovode četiri fizioterapeuta uz preporuku lekara specijaliste. Lekar, koji radi od ponedeljka do subote učestvuje u proceni potreba korisnika i vodi računa o njihovom psihofizičkom i zdravstvenom stanju.

 

Ishrana

Eskulap centar poseduje sopstvenu, po najvišim standardima opremljenu kuhinju u kojoj se priprema hrana.

Balansirana ishrana je jako važna za očuvanje zdravlja i kondicije naših korisnika. Korisnicima se obezbeđuje hrana u skladu sa propisima zdrave hrane u zavisnosti od njihovog zdravstvenog stanja, potreba, navika, verskih ubeđenja. Zbog toga se, prilikom pripremanja hrane, vodi računa o kvalitetu namirnica i potrebama korisnika. Tokom dana korisnicima se pripremaju 5 obroka i to: doručak, ručak, večera i dve užine. Prema preporuci lekara pripremaju se dijetalni obroci.

U domu se obeležavaju državni, verski praznici i slave korisnika svečanim jelovnicima, kao i rođendani korisnika koji se obavezno proslavljaju sa rođacima.

Obroci se serviraju u trpezariji, izuzev u slučajevima kada korisnik nije u mogućnosti da obeduje u trpezariji. Tada se večera servira u sobi. Jelovnik za nedelju dana sačinjava komisija u kojoj je jedan član korisnik doma.

 

 

 

  • Adresa Topličkih partizanskih odreda b.b. Niš, Srbija

Postavi komentar