EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Udruženje za klasičnu Homeopatiju Boenninghausen – Beograd

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Udruženje za klasičnu Homeopatiju Boenninghausen – Beograd

Homeopatija (grč. όμοιος, hómoios (isti) + πάθος, páthos (bol) metoda je komplementarne medicine kojoj je pravilo “Slično se leči sličnim” (lat. Similia similibus curentur), a temelj joj je postavio nemački doktor Samuel Christian Friedrich Hahnemann u 18. veku.

Homeopatija je efikasna i naučno zasnovana metoda lečenja koja podstiče (stimuliše) prirodne sposobnosti čovekovog organizma na putu izlečenja. Ona polazi od toga da su sva stanja poremećenog zdravlja odraz poremećene ravnoteže u čoveku i da je bolestan čovek taj koji treba da bude lečen, a ne njegova bolest (princip kauzalizacije).

 

Odgovarajućim energetsko-informacionim transmiterom (lek; medijum koji nosi program korekcije) stimuliše se deblokada poremećenih zdravstvenih vektora unutar biofizičkog i biohemijskog prostora (vektori imunološkog sistema, metaboličkih procesa, medućelijske razmene, hormonalne harmonizacije, adaptabilnosti na okolinu, neurološkog sistema u kojem se odvijaju emocionalni i mentalni procesi, …).

Dakle, cilj homeopatije je obezbediti ispravnu homeostazu (potreba ljudskog bića da održavastalnost parametara fiziološkog funkcionisanja organizma: telesna temperatura, krvni pritisak, itd.).

 

 

Kako se sprovodi homeopatsko lečenje?

Homeopata daje jedan homeopatski lek u jednom trenutku, obično u obliku tabletegranula ili praška, koji treba da se rastvori u ustima, a postoje lekovi i u tečnom obliku.

Petnaestak minuta pre i posle uzimanja leka ne sme se ništa stavljati u usta, čak ni voda. Pasta za zube ili cigareta. Isto tako se preporucuje izbegavanje kafe, peperminta, nekih čajeva ili proizvoda koji sadrže mentol, eukaliptus, kamilicu ili kamfor, jer oni mogu da ponište (antidotiraju) delovanje leka.

 

Osoba koja ima tegobe treba da bude sigurna da jerazumela uputstva pre nego što završi posetu kod homeopate i pristupi upotrebi homeopatskih lekova.

Ako pacijent treba da uzima homeopatski lek u toku nekoliko sledećih dana, tada dobijen lek treba da čuva na hladnom i tamnom mestu, daleko od bilo čega što ima jak miris (parfemi, deterdženti, …), izvora magnetnih zracenja, rentgen uredaja i TV ekrana. Ako osoba pod homeopatskim tretmanom putuje, mora paziti da homeopatski lekovi ne produkroz kontrolu X zracima.

 

Na homeopatsko lečenje isto tako mogu da utiču i druge vrste lečenja. Ako pacijent dobije nazeb, glavobolju ili neki simptom koji ga brine, ili uznemirava, to treba da raspravisa svojim homeopatom. Ako se dogodi da pacijent uzme drugi lek ili na bilo koji način promeni tok započetog lečenja, sve to čini u dogovoru sa homeopatom koji će preduzeti sve mere u ovakvim situacijama.

 

 

 

Ponedeljak Utorak Sreda Cetvrtak Petak Subota Nedelja
12:00 - 20:00 12:00 - 20:00 12:00 - 20:00 12:00 - 20:00 12:00 - 20:00 - -
  • Osoba Goran Lukačević Diplomirani Homeopata
  • Adresa Paje Jovanovica 17a, Beograd, Srbija

Postavi komentar