EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Stomatoloska Ordinacija Grey Dental Novi Sad

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Stomatoloska Ordinacija Grey Dental Novi Sad

Stomatološka ordinacija Grey Dental osnovana je 1996. godine i kroz ordinaciju je do danas prošlo više desetina hiljada pacijenata, a svake godine se obavi oko dve hiljade pregleda i intervencija.

Sam proces rada i razvoja ordinacije se zasniva na timskom multidisciplinarnom pristupu u radu, neprekidnom tehnološkom i stručnom usavršavanju, unapređivanju organizacije rada i komunikacije sa pacijentima, pouzdanim saradnicima van ordinacije.

Protetika

Protetika je deo stomatologije koja se bavi nadoknadom zuba koji se izgube tokom života. Vrlo je važno da vodimo brigu o našim prirodnim zubima i da uradimo sve da ne dodje do njihovog gubitka.

Ukupno imamo 32 zuba. Gubitak i samo jednog zuba se odražava na ostale tako što će preostali (susedni) zubi da se pomeraju u taj novonastali prostor, i doći će do remećenja odnosa između samih zuba ali i između vilica. Zato je izuzetno važno da se vodi briga o prirodnim zubima, ali ako se desi da i izgubi neki od njih taj manjak zuba obavezno treba da se nadoknadi.

Protetika

U zavisnosti od toga koliko zuba je izgubljeno moguće je izraditi fiksnu ili mobilnu protetsku nadoknadu.

Estetska Stomatologija

Lep osmeh podrezumeva, pre svega, zdrave zube i desni. Da bi osmeh bio neodoljiv, potrebno je da zubi budu zdravi, zadovoljavajuće boje, lepo oblikovani i pravilno raspoređeni.
Vremenom zubi menjaju boju. Razlozi su različiti: od hrane i pića koje konzumiramo do starenja zuba. Međutim, danas je tako lako imati bele zube! Izbeljivanje zuba je procedura u kojoj se uklanjaju sve vrste diskoloracije, odnosno promene boje na površini zuba, čime zubi postaju belji. U ponudi su različite metode za izbeljivanje zuba. Koju ćete izabrati zavisi od Vas. Ordinacijsko, profesionalno izbeljivanje zuba je kratkotrajna procedura koja se, obavlja u ordinaciji, podrazumeva beljenje zuba kontrolisano od strane stomatologa. Ordinacijska tehnika izbeljivanja podrazumeva korišćenje izbeljivača veće koncentracije, zbog čega se radi u kontrolisanim uslovima. Potrebno je aplikovati zaštitu za gingivu i ostala meka tkiva. Postupak traje oko sat vremena. Prednost ove metode je što se već u prvoj poseti vide rezultati.

Kompozitni Ispuni

Zbog svojih loših estetskih i biomehaničkih osobina amalgam se ne upotrebljava u našoj praksi. Materijali u boji zuba danas se upotrebljavaju i na bočnim zubima u vidu direktnih ispuna ili inleja i onleja. Kroz slaganje boja i kopiranje svih specifičnosti bićete iznenađeni estetskim i funkcionalnim rezultatom u jednoj poseti.

Beljenje Zuba

Beljenje zuba je danas u svetu načešća stomatološka intervencija kod odraslih. Sprovodi se kroz više različitih metoda koje se u osnovi dele na kliničko i kućno beljenje. Veoma je važno da bude sprovedena pod kontrolom stomatologa. Upoznavanjem sa prirodom Vaše prebojenosti i nijanse koja se želi postići odlučićemo koja je metoda za Vas najprimerenija. Pažljivo ćemo prodiskutovati svaki pojedinačni slučaj i upoznati Vas sa prednostima odabrane metode.

 

Stomatoloska Ordinacija Grey Dental Novi Sad

(+381 63 785 21 29)

  • Adresa Lovćenska 1, 21000, Novi Sad
    Srbija

Postavi komentar