EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Baletski studio BALLET BOOM – Beograd

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Baletski studio BALLET BOOM – Beograd

Baletski studio BALLET BOOM Beograd – kroz pokret i igru negujemo i telo i duh Ballet Boom je projekat Ive Ignjatović, balerine Narodnog pozorišta u Beogradu. Studio pri Sportskom centru Braća Ribać počeo je s radom 2014. godine. BALLET kao baza programa, BOOM jer su poslednje godine donele ekspanziju svesti o blagodetima i benefitima redovne fizičke aktivnosti, kako kod dece, tako i kod odraslih. Uz Ivu Ignjatović, časove vode profesionalni igrači, diplomirani učenici baletskih škola.

PROGRAMI:
– Balet za decu, uzrasta od 4 do 10
– BaletFit – rekreativni program za odrasle
– Teen fit, program vežbi za mlade
– MY BARRE BODY u saradnji sa MatPilates studijom

Balet za decu

Časovi baleta za decu su osmišljeni kao upoznavanje najmlađih sa čarima ove umetnosti kroz vežbe i igre prilagođene uzrastu. Kao baza programa koriste se parterne vežbe, osnovi korektivne gimnastike, vežbe zagrevanja mišića i istezanja s elementima vežbi klasičnog baletskog časa koje su prilagođene početnom stadijumu učenja i mogućnostima dece. Tokom rada usvajaju se osnovni termini i savladava izvođenje elemenata koji sadrže čučanj, poluprst, skok, držanje tela u istegnutom stavu, kretanje u formaciji uz muziku. Vežbe klasičnog baleta omogućavaju pravilan telesni razvoj, usvajanje osećaja za prostor, razvijanje muzikalnosti i ekspresivnosti, plastiku i pokretljivost tela. Takođe kroz rad na časovima deca se uče disciplini. Bitan je timski duh u radu na zajedničkim koreografijama ali i individualizam i kreativnost u improvizacijama na zadatu ili slobodnu temu koje su sastavni deo časa. Česta tema časa je bajka kao osnov i libreto najvećih dela klasičnog baleta, te uvođenje najmađih u svet pozorišnih i izvođačkih umetnosti. Deci se takođe pruža mogućnost takmičenja i javnih nastupa koji su stimulativni i važni u odrastanju. Balet podstiče gracioznost, lepo i pravilno držanje, ali i opštu kulturu. Organizuju se i zajednički odlasci u pozorište. Časovi se odvijaju u grupama koje su podeljene po uzrastu dece, sa po dva termina sedmično. Časovi za najmlađe odžavaju se su ponedeljkom i petkom od 17h do 17:45, predškolski uzrast vežba ponedeljkom i petkom do 18h do 18:55, a deca školskog uzrasta sredom i petkom od 19h do 19:55.

 

 

 

Rekreativni balet za odrasle – BaletFit

Rekreativni balet je spoj vežbi kojima značajno možete popraviti posturu i držanje celog tela, izdužiti mišiće, podstaći sopstvenu ženstvenost i eleganciju, uz puno pozitivne energije. Nije neophodno predznanje klasičnog baleta. Trening se sastoji od parternih vežbi, baziranih na pilates programu, koje zagrevaju sve grupe mišića i priprema su za vežbe pored štapa, na centru sale (elementi fitnesa i baleta) i skokove. Ovo je prilika da se rekreirate se na prijatan način, povećate pokretljivost svog tela i prepuste se čarima igre. Vežbajući BaletFit stičete kondiciju, vežbate koncentaciju i kordinaciju. Ovo je prilika za one koji su želeli da se bave baletom, da sebi ispune želju. Na časovima rekreativnog baleta možete da uživate i opustite se i da uz dobru muziku učinite nešto dobro za sebe. Termini BaletFit programa za odrasle su ponedeljak 19h i 20h, sreda 20h i petak od 20h. Možete izabrati da li želite da koristite dva ili tri termina sedmično.

 

Teen fit, program vežbi za mlade

Teen fit – specijalizovani treninzi za tinejdžere. Ideja ovog programa je sticanje zdravih navika u prijatnom ambijentu i adekvatnom okruženju, s naglaskom na estetiku i zdravu kičmu u ovom, osetljivom razvojnom dobu. Program je spoj fitnesa, pilatesa i baleta. Kombinuje vežbe snage i izdržljivosti, vežbe za kičmu i istezanja. Ima za cilj da poboljša kondiciju, popravi držanje i preoblikuje telo.

DODATNA PONUDA

Program MY BARRE BODY (po metodi Physique57) održava se u MatPilates studiju na Lionu, u saradnji Ballet Boom-a i MatPilatesa.
Barre – je dinamičan trening za one koju si spremni da se dobro oznoje, a zausvrat dobijaju izdužene i oblikovane mišiće. Jedan čas ovih vežbi sagoreva i do 500 kcal topi masnocu iz misica i redefinise noge i zadnjicu, bez skracivanja misica.

 

Iva Ignjatović je 1997. godine završila Srednju baletsku školu “Lujo Davičo” u Beogradu. Iste godine postaje član ansambla Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu gde igra u celokupnom repertoaru. U periodu 1999 – 2001. član je baletskog ansambla pozorišta KPGT. Stvaralaštvom za decu bavi se kao koreograf i igrač u predstavama “Četiri godišnja doba” i “Labudovo jezerce” (produkcija Ars Longa) i kao igrač u predstavama “Čudesna zemlja igre” i “San jedne balerine” (produkcija Magija baleta). Od 2009. do 2014. godine u dečjem klubu Happy kids radi kao nastavnik baleta. Od oktobra 2012. članica je Predsedništva Udruženja baletskih umetnika Srbije. Učesnik je raznih kulturnih projekata i manifestacija, kao i član žirija na dečijim festivalima igre.

 

 

Ballet Boom ima i drugu lokaciju Novi Beograd, Bulevar Arsenija Čarnojevića 94,  časovi za decu subotom i nedeljom od 11-12h, a za odrasle BalletFit utorkom i četvrtkom od 18 do 19, i nedeljom od 12-13h.

Baletski studio BALLET BOOM – Beograd

Za više informacija, možete nas kontaktirati na:
tel: +381 64 229 16 51
email: [email protected]

POŠALJITE NAM UPIT

  • Osoba Iva Ignjatović
  • Adresa Stanislava Sremčevića 1(Sportski centar "Braća Ribać"), Beograd,
   Bulevar Arsenija Čarnojevića 94 Novi Beograd
   Srbija

  Postavi komentar