EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Baletski studio BALLET BOOM – Beograd

0 / 5
Uporedi Štampaj

Baletski studio BALLET BOOM – Beograd

Baletski studio BALLET BOOM Beograd – kroz pokret i igru negujemo i telo i duh Ballet Boom je projekat Ive Ignjatović, balerine Narodnog pozorišta u Beogradu. Studio pri Sportskom centru Braća Ribać počeo je s radom 2014. godine. BALLET kao baza programa, BOOM jer su poslednje godine donele ekspanziju svesti o blagodetima redovne fizičke aktivnosti.

PROGRAMI
– Balet za decu, uzrasta od 4 do 10
– Teen fit, program vežbi za mlade
– Rekreativni balet za odrasle

Balet za decu

Časovi baleta za decu su osmišljeni kao upoznavanje najmlađih sa čarima ove umetnosti kroz vežbe i igre prilagođene uzrastu. Kao baza programa koriste se parterne vežbe, osnovi korektivne gimnastike, vežbe zagrevanja i istezanja s elementima vežbi klasičnog baletskog časa koje su prilagođene početnom stadijumu učenja i mogućnostima dece. Tokom rada usvajaju se osnovni termini i savladava izvođenje elemenata koji sadrže čučanj, poluprst, skok, držanje tela u istegnutom stavu, kretanje u formaciji uz muziku. Vežbe klasičnog baleta omogućavaju pravilan telesni razvoj, usvajanje osećaja za prostor, razvijanje muzikalnosti i ekspresivnosti, plastiku i pokretljivost tela. Takođe kroz rad na časovima deca se uče disciplini. Bitan je timski duh u radu na zajedničkim koreografijama ali i individualizam i kreativnost u improvizacijama na zadatu ili slobodnu temu koje su sastavni deo časa. Česta tema časa je bajka kao osnov i libreto najvećih dela klasičnog baleta, te uvođenje najmađih u svet pozorišnih i izvođačkih umetnosti. Deci se takođe pruža mogućnost takmičenja i javnih nastupa koji su stimulativni i važni u odrastanju. Balet podstiče gracioznost, lepo i pravilno držanje, ali i opštu kulturu. Organizuju se i zajednički odlasci u pozorište. Časovi se odvijaju u dve grupe podeljene po uzrastu dece sa po dva termina sedmično.Časovi mlađe grupe (4-6 godina) odžavaju se su ponedeljkom i petkom od 17 do 17:45, a starije (7-10) sredom i petkom od 19 do 20h.

 

 

 

Teen fit, program vežbi za mlade

– Teen fit – specijalizovani treninzi za tinejdžere. Ideja ovog programa je sticanje zdravih navika u prijatnom ambijentu i adekvatnom okruženju, s naglaskom na estetiku i zdravu kičmu u ovom, osetljivom razvojnom dobu. Program je spoj fitnesa, pilatesa i baleta. Kombinuje vežbe snage i izdržljivosti, vežbe za kičmu i istezanja. Ima za cilj da poboljša kondiciju, popravi držanje i preoblikuje telo.

 

Rekreativni balet za odrasle

– Rekreativni balet je spoj vežbi kojima značajno možete popraviti držanje celog tela, izdužiti mišiće, podstaći sopstvenu ženstvenost i eleganciju, uz puno pozitivne energije. Nije neophodno predznanje klasičnog baleta. Trening se sastoji od parternih vežbi koje zagrevaju sve grupe mišića i priprema su za vežbe pored štapa, na centru sale i skokove. Ovo je prilika za sve one koji su želeli da se bave baletom, da sebi ispune želju, rekreiraju se na prijatan način, povećaju pokretljivost svog tela i prepuste se čarima igre, steknu kondiciju, vežbaju koncentaciju i kordinaciju. Časovi rekreativnog baleta su prilika da uživate i opustite se uz klasičnu muziku i učinite nešto dobro za sebe. Termini baleta za odrasle su ponedeljak i petak od 18 do 19h.

 

Iva Ignjatović je 1997. godine završila Srednju baletsku školu Lujo Davičo u Beogradu. Iste godine postaje član ansambla Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu gde igra u celokupnom repertoaru. U periodu 1999 – 2001. član je baletskog ansambla pozorišta KPGT. Stvaralaštvom za decu bavi se kao koreograf i igrač u predstavama Četiri godišnja doba i Labudovo jezerce (produkcija Ars Longa) i kao igrač u predstavama Čudesna zemlja igre i San jedne balerine (produkcija Magija baleta). Od 2009. do 2014. godine u dečjem klubu Happy kids radi kao nastavnik baleta. Od oktobra 2012. članica je Predsedništva Udruženja baletskih umetnika Srbije. Učesnik je raznih kulturnih projekata i manifestacija, kao i član žirija na dečijim festivalima igre.

 

 

  • Osoba Iva Ignjatović
  • Adresa Stanislava Sremčevića 1, Beograd, Srbija

Postavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *