EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Proizvodnja palente – Tehnoproing doo Žabalj

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Proizvodnja palente – Tehnoproing doo Žabalj

Palenta jelo koje je nastalo u severnoj Italiji. Veoma zdrava i ukusna, palenta se i priprema veoma lako i može se konzumirati na razne načine u kombinaciji sa različitim namirnicama. To je obrok koji je napravljen od belog ili žutog kukuruznog griza. Kukuruzno brašno ili griz imaju veoma pozitivan uticaj na celokupno zdravlje čoveka. Najvažnija stvar kod ovog jela je činjenica da palenta ne sadrži gluten i može je konzumirati svako bez obzira na starost. Idealna je za male bebe, za ljude koji vode računa o svojim kilogramima ili pak za one koji imaju problema sa probavnim sistemom.

 
Ovaj obrok sadrži dovoljno minerala, nutritijenata i vitamina koliko je telu potrebno da bi normalno funkcionisalo. Palenta ima veliki učinak na sprečavanje raznih bolesti, kao i na sve ukupno zdravlje čoveka. Ona u svom sastavu ima prirodne masti tj. karitenoide i upravo te zdrave masnoće zaslužne su za palentine moći koje pospešuju bolji i kvalitetniji rad creva. Palenta je odlična u otklanjanju viška kilograma, jer takođe utiče i na dobro i zdravo varenje hrane.

 
Kukuruz je zaslužan za sve dobrobiti ovog ukusnog jela. Odmah iza pšenice i pirinča, kukuruz važi za najvažniju žitaricu na svetu. To je jedna od najboljih namirnica koja ljudski organizam ispunjava dugotrajnom dobrom enegrijom.
Kukuruzno brašno sadrži veliki niz hranljivih supstanci. To brašno je veliki izvor folata, vitamina B6, K i E, pantotenske kiseline, tijamina, riboflavina i nijacina. Takođe može se pohvaliti sa velikim sadržajem fosfora, magnezijuma, cinka, kalijuma, bakra, selena i mangana.

 
Zahvaljujući baš kukuruzu koji sadrži palenta ima veoma mali broj kalorija u sebi, te je zbog toga idealan obrok za mršavljenje. Ona je jedna od najboljih i najefikasnijih namirnica koje se preporučuju kada su dijete u pitanju.
Palenta je odličan izbor za bebe i decu. Zdrav obrok koji će oni obožavati pogotovu ako se iskombinuje sa jogurtom ili nekim povrćem koji mališani vole. Još jedan od razloga što je ovaj obrok idealan za decu je to što palenta sprečava nagli pad imuniteta.
Smanjuje holesterol zahvaljujući dobrim mastima koje sadrži, kao i vlaknima i kompleksim ugljenim hidratima. Samim tim iz tih razloga, palenta će sprečiti i pojavljivanje viška kilograma. Konzumiranje ovog zdravog obroka donosi i korist kada je srčano i cirkularno zdravlje čoveka u pitanju.

 

NOVO U SRBIJI!!! ORGANIK, GLUTEN FREE, ZDRAVO, SPREMNO ZA JELO!!! Može da se kupi u MERCATORU, IDEI, RODI, AMAN PLUS, GOMEX!!!

Proizvodnja palente – Tehnoproing doo Žabalj

Za više informacija, možete nas kontaktirati na:
tel: +381 64 821 11 55
email : [email protected]

POŠALJITE NAM UPIT

  Ponedeljak Utorak Sreda Cetvrtak Petak Subota Nedelja
  09:00 - 17:00 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
  • Adresa Nikole Tesle 139, Žabalj
   Srbija

  Postavi komentar