EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Paraglajding klub EOL Kraljevo

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Paraglajding klub EOL Kraljevo

Paraglajding Klub Eol je nastao 1992. godine, pored činjenice da je i pre toga bilo aktivnosti. Osnivači kluba su bili Zoran Petrović-Gugi i Dragoljub Vlajić – Vlaja. Prva takmičenja su se odigrala već pocetkom 90-ih godina i to u Bogutovcu sa zadatkom “precizno sletanje”. To je ujedno i prvo nacionalno takmičenje u ovom sportu. 1992. godine klubu se priključuju Slavko Lazarević i Kosta Račić, koji preuzimaju primat na takmičenjima u obe discipline narednih godina.

 

U istom terminu sa Slavkom i Kostom klubu se priključuje i Branko Cvetković koji u startu postaje počasni vođa rekreativaca EoL-a. Sredinom 90-ih godina, u klub dolaze Čvaki, Svorci i Mikac. U klubu je sve funkcionisalo odlično osim organizacije prevoza do mesta za poletanje.

 

U tom trenutku smo kupili džipa AR 55 (vojna kampanjola) iz ličnih sredstava članova kluba. Taj trenutak je najviše uticao na kvalitet pilota u klubu. 2000. godine klub je doživeo neverovatan progres dolaskom mladih pilota u klub. To su bili Saša, Žika, Stole, Okac, Soja, Markić, Toni i mnogi drugi.

 

Tada je klub došao u situaciju da već dotrajali AR 55 zameni za Mitsubishi Pajero koji se i dalje može videti na svim vrhovima u široj okolini. Uspesi kluba govore o zalaganju, treninzima, timskom radu i želji da ovaj sport dobije na masovnosti i zauzme adekvatnije mesto u životima naših sugrađana.

 

JEDRENJE

Jedrenje padobranom (paraglajderom) je jedan od najmlađih vazduhoplovnih sportova i jedan od najlakših i najjednostavnijih načina da se ostvari san o letenju. Ovaj sport se intenzivno razvija i širi u poslednjih petnaestak godina i sve više uzima maha u sportskom vazduhoplovstvu. Osnovni razlog ovome je taj što ovaj sport ne zahteva prevelika finansijska sredstva, što je u današnje vreme nešto što se najmanje ima.

 

PRISTUPAČNOST

Ta pristupačnost je laka i brza mogućnost samostalnog poletanja, ali zato i veliki rizik. Poletanje bez kvalitetne teoretske pripreme i praktične obuke, pod kontrolom instruktora, je velika šansa za nesreću. Zbog male brzine leta, svaka promena brzine vetra i turbulencija, mogu ugroziti bezbednost. Zato je dugotrajna i sistematska obuka jedini način, da se doživi i dugo uživa u jedrenju padobranom.

Paraglajding klub EOL Vam nudi:

  • početnu obuku

  • osnovnu obuku

  • naprednu obuku

 

Najbezbedniji način da doživite prvi let paraglajderom je tandem let sa instruktorom

Tandem paraglajderi imaju mogućnost da nose dve osobe (vas i instruktora). Za tandem let nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo, znanje ili posebna fizička sprema.

Paraglajding klub EOL Kraljevo

Za vise informacija, možete nas kontaktirati na:
tel: +381 64 223 20 50
email : [email protected]

   

  • Adresa Dusana Popovica 25
    36000 Kraljevo
    Srbija

Postavi komentar