EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Timomed – Proizvodnja, prerada, i proizvodi od meda – Knjazevac

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Timomed – Proizvodnja, prerada, i proizvodi od meda – Knjazevac

Firma TIMOMED osnovana 1989. godine kao Osnovna organizacija kooperanata sa 3 zaposlena, „Timomed“ je za 21 godinu postojanja i uspešnog rada prerastao u Društvo sa ogranicenom odgovornošću, sa 23 zaposlena i godišnjom preradom od preko 500 t meda.

Timomed“ organizuje proizvodnju primarnih pčelinjih proizvoda: meda, voska, propolisa, polena, matičnog mleča, obezbeđuje repromaterijal i hranu za pčele.

 

Proizvodnja je delimično organizovana na sopstvenom pčelinjaku sa preko 500 košnica, a ostalo kod pčelara kooperanata.

Količine primarnih pčelinjih proizvoda koje su potrebne za angažovanje celokupnih proizvodnih kapaciteta nabavljaju se i otkupom od ostalih pčelara koji nisu direktni kooperanti, sa područja opština Knjaževac, Zaječar, Sokobanja i Negotin.

Na ovaj način (sopstvena proizvodnja, količine ugovorene sa kooperantima i otkup od ostalih pčelara) u toku godine se obezbedi med u količini od oko 500 tona.

 

Prikupljeni med se u proizvodnim pogonima „Timomed„–a klasifikuje (šumski, livadski, bagremov, lipov, cvetni med), preradi i u različitim pakovanjima plasira na domaćem i inostranom tržištu.

 

Dijetetski proizvodi:

Novi proizvodi:

Svoju razvojnu strategiju „Timomed“ bazira na prirodnim bogatstvima sa ekološki čistog područja Stare planine koje pokriva, sopstvenim proizvodnim kapacitetima i potrebama domaćeg i inostranog tržišta. „Timomed“ radi na osvajanju proizvodnje novih dijetetskih i drugih proizvoda na bazi meda i lekovitog bilja, ali i na programu parafarmakologije i kozmetičkih preparata, kao i na povećanju broja košnica u pčelinjaku.

Pčelinjak „Timomed„–a prerastao je u Centar za selekciju i reprodukciju matica. U okviru centra vrši se i veštačka oplodnja matica.

Ispitivanje, unapredenje i kontrola kvaliteta proizvoda obavlja se po najvišim svetskim standardima:

  • u sopstvenoj laboratoriji „Timomed„–a

  • u laboratorijama Veterinarskog instituta u Zaječaru,

  • Instituta za higijenu i tehnologiju meda u Beogradu,

  • kao i u akreditovanim laboratorijama za tržište EU u Nemačkoj.

Za dobar kvalitet pčelinjih proizvoda neophodno je korišćenje pravilne apitehnike i skladištenje meda u odgovarajućim uslovima. Zbog toga „Timomed“ od svog osnivanja vrši edukaciju pčelara. Predavači su eminentni stručnjaci iz naše zemlje i sveta.

Razvojni program i usvajanje najsavremenijih poslovnih, marketinških, organizacionih i tehnoloških rešenja pružiće dalji prosperitet i budućnost „Timomed„–a.

Ponedeljak Utorak Sreda Cetvrtak Petak Subota Nedelja
08:00 - 16:00 08:00 - 16:00 08:00 - 16:00 08:00 - 16:00 08:00 - 16:00 08:00 - 16:00 -
  • Adresa Kej Veljka Vlahovića 7
    Knjaževac, Srbija

Postavi komentar