EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Mlinovi za kafu i žitarice RAJICA TOPALOVIĆ I SIN

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Mlinovi za kafu i žitarice RAJICA TOPALOVIĆ I SIN

Ovu prvu Srpsku povlašćenu industriju za izradu svih vrsta mlinova i mlinskog kvarc kamena osnovao je Rajica Topalović, iz Dublja kod Trstenika, još davne 1875.godine. Od tada, loza majstora mlinova i mlinskog kamena, u porodici Topalović, nastavljena je preko pet generacija do današnjeg dana.

 

Kamen za svoje mlinove Topalovići klešu od više vrsta kvarcnog kamena koga vade iz majdana ispod Goča, i tvrde da takvog nema u Evropi. Mlinovi iz radionice Topalovića rade na vodi, struji i ručnom okretanju, i potpuno su ekološki.

  

Daleke 1920 godine na svedskom sajmu vodeničnog kamena u Parizu, kamen iz radionice Topalovića proglašen je najboljim i nagradjen je velikom Zlatnom plaketom, pa su Topalovići na tom istom sajmu sklopili mnoge poslove sa mlinarima iz Francuske, Švajcarske, Izraela, Rumunije, Austrije, Bugarske, Nemačke i drugih zemalja.

 

Radionica “ Rajica Topalović i Sin “ je svih ovih godina i decenija usavršavala, modernizovala i proširivala svoj proizvodni program, za koji je na mnogim sajmovima kako u Srbiji , tako i u inostranstvu, nagradjena velikim brojem prestižnih nagrada, za vrhunski kvalitet , funkcionalnost, dizajn i ekološki zdravu upotrebu.
Topalovići se ponose svojom tradicijom koju nisu izneverili, i onim što jesu danas.

 

Mlinovi za kafu i žitarice RAJICA TOPALOVIĆ I SIN

Za više informacija, možete nas kontaktirati na:
tel: +381 36 651 311; +381 66 6651 111
email : [email protected]

  • Osoba Rajica Topalović
  • Adresa DUBLJE, 37240 Trstenik

Postavi komentar