EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Orkestar La Campanella Čačak

5.00 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Orkestar La Campanella Čačak

Orkestar u Čačku – La Campanella, već više od deceniju ulepšava veselja i svečanosti, uz odličan repertoar pesama. Predstavljamo:
– bend za proslave
– bend za svadbe
– bend za rođendane
– bend za svečanosti
– bend za mature

Počevši od 2004. godine pa sve do danas, naš orkestar La Campanella je napredovao iz dana u dan, od nastupa u restoranu Romansa u Čačku i akustičan zvuk do rada „na struju“ i proširenjem repertoara, na zadovoljstvo svih potencijalnih klijenata.

Naš orkestar krasi raznovrstan repertoar narodne, starogradske, ciganske, zabavne domaće i strane muzike. Uspeli smo i da uspešno okupimo ostale čačanske muzičare u jedan veliki narodni orkestar, zbog snimanja emisija i sa ciljem očuvanja kvalitetne narodne muzike.

Osnivač orkestra La Campanella je Marko Lazarević i muzikom se bavi od svoje šeste godine. Muzičku školu je završio u Čačku, a harmoniku je učio kod Ljubiše Pavkovića, sa kojim je i sada veliki prijatelj. Učestvovao na mnogim snimanjima Radio Televizije Srbije sa narodnim orkestrom, kao i na velikom broju festivala i takmičenja, gde je osvajao mnoga priznanja i nagrade od kojih su najznačajnije: Zlatna harmonika Jugoslavije, Vice šampion u Soko Banji, Prva harmonika Srbije.

Đorđe Milićević koji u bendu svira bubnjeve, muzikom je počeo da se bavi najpre iz hobija u srednjoškolskim danima. Tada je oformljena grupa “Albatros” u kojoj je svirao dve godine. Kasnije hobi prerasta u posao i počinje da svira u grupi “Corcovado”. Dalje put ga vodi u “Gradski orkestar” sa kojim je imao značajne nastupe. Nastupao je na manifestaciji “Tešnjarske večeri” u Valjevu,na svim značajnim manifestacijama u Čačku,a gostovali su i u Slovačkoj na Međunarodnom festivalu muzike. U “Gradskom orkestru” svirao je četiri godine. Sledeći sastav u kojem je svirao je čačanski bend “Atrra”. Snimio je i tri demo albuma. Orkestar sa kojim danas svira je “La Campanella”. Uzor i bubnjar koga izuzetno oceni je prof. Miroslav Karlović.

Gitarista i vokal u bendu je Damjan Vukadinović. Svirao je u grupama “JONATHAN LIVINGSTON”, “ZA JEDNU NOĆ”, “UTOPIJA”. Sarađivao je na snimanju albuma orkestra “BELE VIŠNJE” zajedno sa R.M.Točkom. U Zaječaru na Gitarijadi 1993.godine osvaja drugo mesto sa grupom Utopija. Poštuje sve vrste muzike ali ne i sve načine izvođenja. U orkestru “La Campanella” je od njegovog osnivanja.

Đorđe Vukadinović je bas i vokal, a muzikom je profesionalno počeo da se bavi 1990. godine. Od tada tokom više godina svira kontrabas u različitim muzičkim postavama. Najviše se zadržava u orkestru “Zlatne strune”. Orkestru “La campanella” se pridružuje 2005 god. Pored muzike uporedo se bavi i amaterskom fotografijom i astronomijom.

Miško Milijanović je u bendu vokal i gitarista a muzikom aktivno počinje da se bavi krajem 80-tih godina svirajući sa mnogim čačanskim muzičarima. Od 1999. pa sve do 2007. godine svira u jednoj od najpoznatijih čačanskih akustičarskih grupa “Romarisa”. Od septembra 2007. godine postaje član orkestra La Campanella.

Tu su i Jelena Mitrović i Lazar Jekić, vokali bez kojih bend ne bi bio potpun, osobe koje doprinose odličnim perfomansama benda i nezaboravnoj atmosferi koji svi članovi benda prave. Ono što nas čini jedinstvenim jeste profesionalnost, dobra energija, odgovornost i tačnost u izvođenju pesama, kao i izvrsni vokali koji daju svoj maksimum kako bi proslava bila autentična.

Postavi komentar