EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Vrtić M&M – Dorćol Beograd

5.00 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Vrtić M&M – Dorćol Beograd

Predškolska ustanova M&M već petnaest godina ulepšava mališanima detinjstvo! Stotine dece krenulo je u školu bas iz naseg vrtica. Mnogi mališani su u našim jaslicama napravili svoje prve korake i stekli svoje prve drugare.

Rasli smo zajedno i sada imamo izgrađeni sopstveni brend- M&M – prepoznatljiv po dečijoj radosti, zabavi, jedinstvenom Froebel sistemu.

Program našeg vrtića prati filozofiju Fridriha Froebela, koji je postavio osnove pedagogije koja se temelji na prepoznavanju jedinstvenih potreba i sposobnosti svakog deteta. Fridrih Froebel je idejni tvorac vrtica tj. “Kindergarten-a”. Vrtić je prva obrazovna institucija za malu decu.

 

Froebel je dete posmatrao kao biće koje se stalno usavršava i razvija. Upoređivao ga je sa biljkom, pa je zato i ustanove za vaspitanje dece nazvao “dečiji vrt”. On je bio prvi koji je prepoznao da se značajan razvoj mozga događa između rođenja i treće godine starosti.

Suština rada u dečijem vrtu je da se obuhvati razvoj čula, što se postiže upoznavanjem okolnog sveta, kao i upoznavanjem svog tela.
Umetničko vaspitanje dece u dečijem vrtu postiže se muzikom i pevanjem, crtanjem i modelovanjem. Froebel je uveo mnoge inovacije, kao što su: učenje koje je bazirano na igri, višestruke inteligencije, uključivanje roditelja u obrazovanje dece, korišćenje muzike, igre i pokreta, kao neizostavnih elemenata.

 

On je, u radu sa decom, osmislio obrazovni materijal, koji se praktikuje kod nas u vrtiću, a zove se- Froebelovi pokloni. Oni se sastoje od geometrijskih oblika tj. predmeta, koji su uglavnom kocke, kugle… I od tih predmeta se grade složeniji, kompleksniji predmeti. Froebelovi pokloni predstavljaju originalan sistem didaktičkog materijala, koji je inspirisan dubokim razumevanjem deteta i njegovim potrebama tokom razvoja. On je prvi razvio sistem predškolskog vaspitanja i razvio ono sto mi danas znamo kao vrtić.

Vrtić M&M – Dorćol Beograd

  • Adresa Beograd Dorćol Pančićeva bb

Postavi komentar