EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

Vinarija Inđija GAZDINSTVO STOJANOVIĆ

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Vinarija Inđija GAZDINSTVO STOJANOVIĆ

Gazdinstvo Stojanović se nalazi na obodu Fruške gore u selu Slankamenački vinogradi, opština Inđija, na samoj obali Dunava.

  

Proteže se na 4 hektara iznad ostrva Janda, po kojoj i ceo taj kraj nosi naziv. Na celom ovom potezu se oduvek gajila vinova loza zbog blage klime, stalno prisutne ruže vetrova i karakteritičnog lesnog zemljišta.

Nakon desetogodišnjeg somelierskoj iskustva i saradnje sa većinom domaćih, i većim brojem inostranih vinara, 2012 godine smo krenuli sa proizvodnjom sopstvenog vina. Zakupili smo vinograd iznad svog imanja i krenuli sa preradom grožđa iz tog vinograda.

 

Uz savetodavnu pomoć prof. dr. Slobodana Jovića i dr. Aleksandra Petrovića sa poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, te sjajne 2012. godine su nastala prva vina Vinarije Stojanović: belo – BISERNICA od šardonea, sovinjona belog i tamjanike, roze – SREMICA od slankamenke, hamburga i merloa, crveni PEHARNIK od kabernea, merloa i širaza, kao i manje količine čistog merloa i širaza.
2014 godine smo zasadili prve čokote KROKANA. Danas pod ovom, po malo zaboravljenom sortom grožđa, imamo 2 hektara.

 
Od 2016 smo zakupili i vinograde crvene SLANKAMENKE od koje dobijamo roze vino i VRANCA za crveno vino, čime smo prešli na autohtone sorte grožđa.
Kako u vinogradu, tako i u vinariji, vodimo se EKO principima, koristeći samo prirodne preparate za zaštitu vinove loze i proizvodnju vina.

I hrana uz koju možete uživati u Vinariji Stojanović je autohtona i autentična za Srem, Frušku goru, obalu Dunava… U nabavci i spremanju smo se vodili principom 0 km.

 

Vina u našoj ponudi su:

 • Vino KROKAN STOJANOVIĆ

 • Vino SLANKAMENKA STOJANOVIĆ

 • Vino PEHARNIK STOJANOVIĆ

 • PENUŠAVI KROKAN

 • PENUŠAVI ORANŽ KROKAN

 • PENUŠAVA SLANKAMENKA

 • BELI BERMET STOJANOVIĆ

 

Sve berbe do sada koje smo preradili u svojoj vinariji su bile jako različite, ali smatramo da smo uspeli da zadržimo približan kvalitet i prepoznatljiv stil vina iz godine u godinu.

Uživajte u vinima Vinarije Stojanović.

Vinarija Inđija GAZDINSTVO STOJANOVIĆ

Za više informacija, možete nas kontaktirati na:
tel: +381 63 275 590
email : [email protected]

POŠALJITE NAM UPIT

  • Adresa Janda 2
   Slankamenački Vinogradi
   Srbija

  Postavi komentar