EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

PIMNICA PERIĆ-RAJAČKO VINOGORJE

5.00 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

PIMNICA PERIĆ-RAJAČKO VINOGORJE

Pimnica Perić se nalazi na samom ulazu u kompleks Rajačkih pimnica. Zgrada je sagrađena 1887. godine, u vreme kada su francuski vinogradi bili uništeni filokserom, a negotinska vina smatrana jednim od najboljih u Evropi, i bila prisutna na mnogim dvorovima i kraljevskim trpezama. Podrum za čuvanje vina je ukopan u zemlju 150cm a zidovi debeli 70cm. Ovo omogućava idealne uslove za čuvanje i negovanje vina u nepromenjenoj temperaturi kako leti, tako i zimi.
Vlasnik pimnice Željko Perić je 6. generacija vlasnika koji održavaju pimnicu u radu već 130 godina bez prekida od osnivanja. Pimnica osim podruma poseduje i veliku terasu za ručavanje i degustaciju. Tu su još i velika ljuljaška za odmor sa predivnim pogledom, ležaljka za opuštanje u hladu vinove loze i mala pušnica za dimljenje mesa.

 

 

Restoran Perić

Pored pimnice se nalazi i restoran u podrumu koji prima do 50 gostiju, a etno ambijent je obogaćen kaminom, vinarijom i eksponatima iz istorije pimnice.
Saznaj više

Apartmani Perić

U selu Rajac na idealnoj lokaciji u neposrednoj blizini regionalnog puta nalazi se seosko domaćinstvo porodice Perić koje nudi smeštaj za 14 osoba u 5 soba. U sklopu domaćinstva nalazi se i degustaciona sala i restoran za doručak i večernje druženje, kao i podrum vina i špajz sa tradicionalnim specijalitetima (domaći ajvar, turšija, slatko

 Saznaj više

  • Adresa Rajačke pimnice, s. Rajac 19314, Srbija

Postavi komentar