EnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianRussianSerbianSlovenianSpanish

KONACI ROMANOV – Soko Banja

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

KONACI ROMANOV – Soko Banja

Konaci Romanov nalaze se u mirnoj i očuvanoj prirodi Sokobanjske kotline, 900 metara od puta i 2,5 kilometara od centra grada, a atraktivni akva-park udaljen je svega 1,5 km. Mirno, šumovito okruženje i predivan pogled na Sokobanju našim gostima donosi kvalitetan odmor izolovan od buke na svega tri minuta vožnje od Banje.

U okviru Konaka Romanov postoji i pansionski restoran, samo za goste, pa vaš boravak može biti sasvim rasterećen i obogaćen svežim namirnicama i tradicionalnim specijalitetima srpske kuhinje. Lepa bašta konaka okrenuta ka unutrašnjem dvorištu pravo je mesto da uživate u kafici ili osvežavajućim pićima, a tu je i nastrešnica sa mnogo hladovine ispod oraha. Uz to, za naše najmlađe goste pripremili smo ograđeno dvorište sa travnjacima i raznovrsnim sadržajima.

U ponudi konaka postoji ukupno 9 studija koji su jednako komforni za smeštaj parova i porodične odmore, ali i za intimna i nešto veća društa, a svi oni mogu da ugoste od dve do četiri osobe. Potpuno klimatizovani i imaju centralno grejanje, pa su pogodni za odmor i boravak tokom čitave godine.

Površine su od 25 do 30 kvadrata i oplemenjeni drvenim parketima i tepisima, što ih čini toplim i veoma prijatnim. Pored udobnih kreveta, tu su i natkasne i garderobni ormar, pa se u svakom studiju možete sasvim lepo raspremiti i raskomotiti. Mala, čajna kuhinja opremljena je frižiderom, šporetnom pločom i osnovnim posuđem kako biste na miru popili jutarnju kafu, uživali u čaju ili svežem voću, a svoj boravak kod nas možete zasnovati i na doručku ili pansionskoj usluzi. Sastavni deo svakog studija je i privatno, moderno uređeno kupatilo sa tuš kabinom.

Trenutke odmora i dokolice možete provesti uz LCD TV sa velikim izborom kablovskih kanala, a za uživanje u društvenim mrežama i omiljenim aplikacijama, obezbeđena je i besplatna, bežična internet konekcija. U našem zelenom dvorištu možete pronaći kutak samo za sebe, igrati se sa mališanima ili upoznati neke nove prijatelje.

O Soko Banji:

Sokobanja se nalazi u severoistočnoj Srbiji u kotlini, između planine Ozren (1117m) i Rtanj (1560m) na obalama reke Moravice, na nadmorskoj visini od 400 metara. Sokobanja je autoputem udaljena od Beograda 230 kilometara, od Niša 60. Jedno je od najposećenijih mesta u zemlji i spada u red renomiranih turističkim centara sa najdužom tradicijom organizovanog turizma od punih 181. godina (1837-2018).
Sokobanja je jedna od najznačajnijih turističkih destinacija u Srbiji. Ima dug kontinuitet u razvoju turizma, čak 175 godina. Ovaj banjski prostor razvoj turizma zasniva  na korišćenju lekovitog faktora termomineralnih voda i povoljnim klimatskim obeležjima. Termomineralni izvori Sokobanje čine njen primarni turistički resurs. Posetiocima banje na raspolaganju je termalna voda iz šest izvora. Svi izvori su kaptirani i pretvoreni u savremena kupatila. Termalna voda se koristi u savremenim procesima balneoterapije

Danas je to jedna od najpoznatijih i najposećenijih banja u Srbiji, pogodna i za aktivno lečenje (zahvaljujući vrhunskim medicinskim ustanovama – Specijalne bolnice Ozren, Sokobanja …), kao i za one koji je odmor žele da provodu u prirodnom, nezagadjenom ambijentu. Poslednjih godina se sve više radi na „ekološkom“ turizmu i organizovanju stranih turista.

  • Adresa Rtanjska bb Soko Banja 18230 Srbija

Postavi komentar